Noiembrie 2016: Peșteri în jurul Brașovului


2 Comentarii la “Noiembrie 2016: Peșteri în jurul Brașovului”

Abonare la comentarii pentru acest articol
 1. 1 Vladau

  Interesant postare extrase din GOOGLE EARTH cu locatiile pesterilor din jurul Brasovului.
  Am explorat multe.
  Pestera sapata de pe dealul Melcilor acuma este astupata cu un grilaj din cauza reclamatiilor localnicilor impotriva prezentei boschetarilor, si a gunoaielor carate inauntru.
  Grotele de pe dealul Cristianului sunt foarte mici si nu incapi pe acolo, se pare ca acolo ar fi un tunel de fuga al cetatii Cristianului, dar astupat cu mult pamant adus din afara, pentru a se evita accidentele, fiind roca moale se poate surpa sa ramai ingropat de viu acolo. O grota fix langa parcarea de la INA SCHEFFLER este astupata cu un pietroi urias.
  La piscul vechi sunt doua bunkere folosite ca adaposturi de aparare civila din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, grota mare cu doua camere subterane in care incape si un camion in ele, are iesirea din stanga sus surpata.
  La Pietrele lui Solomon se pare ca pestera albastra este cea mai mare, fiind singura grota de la Pietrele lui Solomon unde ai nevoie de o lanterna ziua ca sa vezi.
  Pe varful dealului Melcilor sunt mici cazemate sapate in stanci folosite de artilerie in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, acum sunt folosite de boschetarii care dorm pe dealul Melcilor.

 2. 2 Albu

  Intr-o plimbare in Poiana Brasov pe malul Lacului Miorita, am observat ca vizavi de restaurantul “Sura Dacilor” am vazut un canal de scurgere surpat de abia anul asta, care ascunde sub o pestera necunoscuta prin care curge acum apa de canal, nu prin canalizarea clasica. Nu stiu unde duce acea grota fiindca contine camere inundate si e foarte abrupta , asa ca nu am avut curajul sa cobor pe acolo in explorare sa vad daca e naturala sau e un simplu beci ca si grotele bunkere din Brasov (catacombele de pe Dupa Ziduri, “pesterile” sapate de sub Dealul Melcilor si de sub Timpa si de sub Dealul Sprenghi, bunkerele de sub Piscul Vechi).
  Am facut o sesizare si la clubul de speologie SILEX din Brasov sa chem o echipa de explorare pe acolo.
  Coordonatele geografice ale grotei sunt “@45.5917955,25.5490309,41m/data=!3m1!1e3” GOOGLE MAPS

Adauga un comentariu