18 februarie 2017: Peștera Studenților


2 Comentarii la “18 februarie 2017: Peștera Studenților”

Abonare la comentarii pentru acest articol
 1. 1 Alex

  Am auzit de pestera Studentilor, dar nu stiu unde este ca in zona nu am gasit decat “Pestera Rasnoavei neelectrificata –
  Cerna Deal”

 2. 2 Chiva

  Pestera Studentilor este visavi de Pestera Rasnoavei – Cerna Deal neelectrificata. De la intrarea de sus (intrarea in etajul superior) a pesterii Rasnoavei urmaresti firul apei si vei vedea intrarea in pestera Studentilor o gaurica la care poti sa te tarasti, dar pestera Studentilor nu poate fi explorata usor deoarece are si portiuni prin care nu incapi din cauza aluviunilor care s-au depus acolo de la cele 2 veri extrem de ploaioase, asa ca mai intai trebuie sa decolmatezi tunelul principal cu o galetusa speciala pentru a putea incapea pe acolo.
  Apropo si de pestera Rasnoavei, din cauza alunecarii aluviunilor de la furtuni , la etajul superior s-au mai deschis trei tunele noi: de la intrarea principala e o galerie in stanga care urca si acum 10 ani se infunda, dar acum am putut incapea taras pe acolo si am observat deacolo 3 urcusuri noi cu acces taras: cea din stanga si cea din mijloc duc la o camera cu groapa de 3 metri si se infunda, cea din dreapta duc la o camera si se infunda. Acolo pe langa noroiul care a curs pana jos se pot gasi pereti cu zimti de stalactite si stalagmite.
  In etajul inferior al pesterii Rasnoavei nu am putut trece de o stramtoare ca m-am intepenit un pic si a trebuit sa ma intorc.
  In pestera Studentilor am incercat sa o explorez si nu am putut patrunde decat 10 metri ca nu incap si nu am avut scule de largit pestera.

Adauga un comentariu