Noiembrie 2016: Peșteri în jurul Brașovului

P_20161112_112712.jpg

Peștera albastră de la Pietrele lui Solomon

P_20161112_115853.jpg

Peștera albastră de la Pietrele lui Solomon

P_20161112_181313.jpg

Peștera de ocru

P_20161112_182202.jpg

Peștera de ocru

P_20161120_111415.jpg

Peșteri săpate la Piscu Vechi

P_20161120_113304.jpg

Piscu Vechi

P_20161120_151628.jpg

Peșteri săpate în Dealul Melcilor

P_20161120_153140.jpg

Peșteri săpate în Dealul Melcilor


28 Comentarii la “Noiembrie 2016: Peșteri în jurul Brașovului”

Abonare la comentarii pentru acest articol
 1. 1 Alex

  Da! Chiar are grote dealul Melcilor, acele sunt buncare. Dar atentie! Acele buncare sunt populate de oamenii strazii.
  In special grota cu doua intrari de pe strada “Olarilor” si grota din varful dealului cu doua intrari similara cu grota din parcul “Cismigiu” din capitala sunt “locuite” de boschetari

 2. 2 Alex

  La Piscul Vechi!?
  Eu nu am gasit grote decat buncarul cu doua intrari de la “Poiana Soarelui” si un buncar langa Uzina “Astra” care e pazita ca pare a fi obiectiv militar ca si tunelul de la “Metrom”
  Cam unde ai gasit buncarul ingust din imagine?

 3. 3 Razvan M

  Da, pe Dealul melcilor sunt locuite multe din ele, dar cea mare cu doua galerii paralele nu era locuita, doar plina de gunoi.

  Cea de la Piscul Vechi este pe forestierul care pleaca de la Europharm spre Poiana Soarelui, la cateva sute de metri de izvor. In a doua poza era o galerie foarte ingusta, care se infunda dupa cativa metri.

 4. 4 Alex

  Am gasit grota secreta de sub drumul forestier ce leaga izvorul de la EUROPHARMA si Poiana Soarelui cu multa rabdare.
  Grota are doua intrari cea de sus pe care am gasit-o prima dupa o catarare pe stanca si ajutorul radacinilor de copac pe post de corzi ca cele din “Piatra Craiului”, si intratea de jos care e cea din poza. Buncarul pe langa galeria ce leaga cele doua iesiri, mai are un tunel ce duce la o camera subterana dar plina de bolovani cazuti si lemne ca intr-o mina parasita ca mina de la Zarnesti de deasupra carierei de piatra “Gura Raului” si ca in buncarul dintr-o magazie de la sediul dezafectat al liceului Silvic Brasov de pe aleea Tiberiu Brediceanu (Dupa Ziduri 2).

 5. 5 Alex

  Mersi fain!

 6. 6 Susana

  Am gasit si eu buncarul de la piscul vechi. Are doua intrari, un tunel se termina la o sala plina de barne , nu mi-a fost greu sa il explorez in intregime.
  Am fost si la pestera albastra de la “pietrele lui Solomon” de zilele Brasovului la juni, am mai gasit niste pustani care se plimbau si ei pe acolo, unora le era frica sa intre din cauza grosimii mici a tunelului. Eu numai tunelul vertical nu l-am putut explora ca nu incap acolo.
  Numai pestera de ocru nu am gasit-o, ca pesterile din drumul poienii par imaginare.

 7. 7 Leoveanu

  Da! Este plin de grote si tunele ascunse in Brasov. Nu ar fi exclus si acolo in Racadau unde s-a gasit un gol la fundatii la un bloc care acum este evacuat de autoritati sa fie un buncar ascuns sau o galerie a buncarului din saua Tampei numit “pestera superioara de la dosul cetatii” la care Alex a gasit o groapa foarte adanca.

 8. 8 Leoveanu

  Pacat ca firmele nu angajeaza ingineri ca ar trebuie blocul acela din str. Molidului consolidat, si detectate toate cavernele ascunse, chiar si cele de sub Biserica Neagra, pentru a se stii cu constructiile cum trebuie construit si consolidat si pentru ca conteaza mult la studiul geo.
  Eu de astfel sunt inginer renumit, si caut diverse informatii despre constructiile subterane secrete ale orasului. Eu nu am fost prin grote aici decat in catacombele de pe Dupa Ziduri cand eram copil si ma jucam pe acolo scunsea.

 9. 9 Vlad

  Unde este mai exact acea grota cu doua intrari de pe strada olarilor?

 10. 10 Vlad

  Am fost de multe ori pe acel drum forestier și nu am zărit nicio peșteră…se află înaintea barierei cum mergi spre Poiana Soarelui sau se află după?

 11. 11 Alex

  Grota de pe strada Olarilor este si ea sub Dealul Melcilor , strada Olarilor are intrare de pe Ecaterina Varga, dar eu ti-as recomanda sa nu intri acolo deoarece locuiesc oamenii strazii si au decorat cu mobilier acolo, sau daca vrei sa intri , ii bine sa ai un cutit la tine daca te prinde un aurolac acolo. Eu am fost acolo acu 10 ani, dar acuma nu am curajul sa intru acolo de frica oamenilor strazii.

 12. 12 Alex

  Pentru a gasi buncarul cu doua intrari de la Piscul Vechi, se afla intre izvorul din amonte, si Poiana Soarelui. Cele doua intrari sunt de o parte si de alta a drumului forestier, in zona unde inspre deal sunt stanci langa drum, ca in zona inspre Europharma se este gardul de la blocuri aproape.
  La intrarea de sus a grotei este mai greu de ajuns ca trebuie catarare, pe cand intrarea de jos a grotei este foarte aproape de drum.
  Cauta intre bariera si Poiana Soarelui. Cand vezi stanci in sus langa drum, verifica in partea de jos drumul, precis gasesti intrarea de jos a buncarului

 13. 13 Alex

  De altfel grota din Piscul vechi nu e populata de oamenii strazii deoarece noaptea prin padure umbla ursi.
  Dar este locul ideal unde pot studentii depozita lucruri ca la un dulapior cu lacat daca stau la camin si le fura lucrurile colegii de camera, dar nu recomand depozitare de laptopuri, bani sau telefoane.

 14. 14 Alex

  Vlad!
  Este afisata o harta cu picheti pentru locatie in cealalta pagina “pesteri in jurul Brasovului”( Ianuarie 2016: Peșteri în jurul Brașovului: Valea Dracului și Tâmpa) gasesti pe un link. Da click!

 15. 15 Alex

  Vesti proaste pentru fanii pesterilor si catacombelor.
  Catacombele de pe “dupa ziduri” ureamza sa fie inchise cu o usa masiva metalica din cauza unor reclamatii de la forumul german si al conducerii muzeelor din Brasov, deoarece noaptea au dormit oamenii strazii care un murdarit acolo cu zdrente si au facut foc cu lumanari care au umplut cu negreala tunelele, si un vizitator din Nurnberg oras infratit cu Brasovul a fost dezamagit de Brasov, ca el vroia sa se faca muzeu din acele catacombe exact cum sunt tunelele din vechiul burg Nurnberg care sunt amenajate si muzeu de istorie, si ca de ce nu ne am facut si noi, si autoritatile au montat deja acea usa metalica.

 16. 16 Alex

  Da! Intr-adevar din cauza reclamatiei de pe saitul oficial al catacombelor Brasovului (“CATACOMBELEBRASOVULUI.WORDPRESS.COM”), deja pe “dupa ziduri” s-a “aciuat” o echipa de muncitori care nu numai ca au montat poarta metalica cu inscriptia stemei “kronstag” dar se pare ca au inceput lucrari de modernizare a catacombelor in vederea amenajarii ca viitor muzeu dupa modelul catacombelor din Nurnberg. Deja se ocupa de igienizarea tunelelor dar si de decolmatarea tunelului de mers pe burta de langa centrala si sunt executate sapaturi langa doua intrari inchise de multa vreme, imediat dupa ce a fost decolmatata aleea de copacii cazuti si de copacii uscati si tufisurile nedorite.

 17. 17 rozorea

  Este intersanta ideea ta cu depozitarea obiectelor in grote ascunse, Alex! Daca costa scump depoitarea la depozite autorizate, si nu ai unde sa lasi in grija cursuri sau dischete sau stickuri ca stai la camin si colegii sunt golani. Dar eu am testat acel mod din greseala:
  In Ianuarie am fost la picnic la Pietrele lui Solomon dupa ce am iesit de la ore, dar am avut probleme cu vesta unde imi tineam lucrusoare si acte ca nu avea buzunare cu fermoar, ci cu “arici”. Dupa ce am explorat o pestera de culoare albastra cu tunele de mers pe burta , care e sus in padure, mi-a cazut un stick USB si cateva monede de 500 bani in grota, si zapacit cum am fost mi-am dat seama ca obiectele acelea lipsesc. Dupa cateva zile am fost nevoit sa merg iarasi la Pietrele lui Solomon la acea grota intunecoasa cu o lanterna mai buna si o borseta sa-mi recuperez stickul cazut si monedele, si iata ca le-am gasit si stickul e in stare buna, si nu s-a sters nici un program si stickul e uscat. Ai dreptate Alex, daca grota nu e uda si nu prea e vizitata, si nu umbla deloc oameni ai strazii pe acolo, si nici salubritatea cum umbla pe dupa ziduri, si nici ursul.

 18. 18 alex

  Wow! Rozorea sau cum te numesti. Chiar erai sa pierzi un stick USB intr-o grota cand ai avut chef de “speologie”, cred ca te referi la pestera albastra de la pietrele lui solomon, eu stiu de acea grota si ca ce-mi place ca nu dorm acolo boschetarii ca altfel noaptea ia-r manca lupii sau ursii dar nu ar rezista ei sa faca drum pana acolo dupa ce au program de mers prin crasma si de cersit prin centru.
  Dar daca as fi student din alt oras si as locui la camin in Brasov, si s-ar fura lucruri in camin, as folosi pestera albastra sau cea de la piscul vechi sa depozitez stickuri sau dischete cu proiecte ca intr-un seif . Sunt destule cotloane pe acolo pe unde multi nu au curajul sa patrunda.
  Bine ca stickul ti-a cazut in acea pestera dupa ce ai mers de-a busilea, ca daca iti cadea in padure sau pe strada sau orice alt loc, precis nu ti le gaseai,si ti le-ar fi furat cineva.

 19. 19 Alex

  Ceva ocru se gaseste si in buncarul de la fostul sediu al liceului Silvic

 20. 20 Alex

  UPDATE
  Nu am mai fost demult prin zona Piscul vechi si prin tunelurile de la Noua, dar dupa ce am facut un tur pe la forestieru’ de la Europharma pana la lacul din Noua pentru relaxare, am mai trecut pe la bunkerul de sub drumul forestier pentru a-mi verifica lanterna pentru conditiile de campare dupa ce i-am inlocuit bateriile, dar surpriza! Pe sub drumul forestier chiar langa acel buncar cu doua intrari de o parte si de alta si o sala, am mai gasit o gaura jos ce parea a fi alta grota, ca ma si miram cum pe unde sa mai iasa, ca bunkerul acela eu l-am explorat in intregime si nu are nici continuari surpate sau sigilate, dar gaura aceea confirma un alt bunker dar cu patru intrari, doua mai jos de drum si altele sus dar inaccesibile ca sunt surpate: cea din dreapta sus e ingusta si are bolovani ce pot cadea si te pot “incuia” inauntru si o zona filiforma, cea din stanga sus este complet astupata poate la asta va refereati in poza a doua ca un tunel s-ar infunda dupa cativa metri ca pe acolo iese, dar buncarul are in doua camere subterane nu una dar unite nu numai prin galeria principala ci si cu un tunel de legatura si nu au pereti prabusiti ca si bunkerul mai mic.
  In orice caz grotele erau adaposturi antiatomice din timpul Razboiului mondial pentru cetatenii din fosta comuna Darste ce era atuncia, daca brasovenii din centru beneficiau ca adapost de catacombele de pe Dupa Ziduri si de grotele de sub Dealul Melcilor, de sub Tampa si de sub Dealul Cetatii

 21. 21 Susana

  Wow! Chiar mai exista si un alt bunker mai mare pe sub forestierul de la Piscu Vechi?
  Cum de ati gasit Alex noi grote pe acolo, ca prima data cand am gasit acea grota mi-a luat ceva timp, si parea ca numai aia e.
  O sa trec prin zona si o sa investighez, ar fi fain sa mai explorez pe acolo. Cine stie ce tunele ascunse mai are Brasovul, daca erau si multe legende ca si basmul cu tunelele ce formeaza conturul lupului dacic spus la ANTENA 3 cand am vizionat emisiunea “Voi cu Voicu” episodul cu catacombele Romaniei.
  Ca tot asa sunt bine ascunse si grotele din zona Piatra Corbului, ca pestera de ocru este langa o prapastie si trebuie echipament de rapel ca sa ajungi la intrare, si pestera Valea Dracului e ascunsa in padurea de langa drumul marcat ce coboara la Pietrele lui Solomon ca mi-a luat 4 zile de cautari sa gasesc intrarea la pestera Valea Dracului, si ar mai fi o pestera fix sub Drumul Poienii un pic mai sus de intersectia cu drumul marcat dar e complet astupata, existenta ei am confirmat-o dupa dolinele din padure si relieful carstic si traseul curgerii apei de ploaie si rezultat din topirea zapezii.

 22. 22 Alex

  Da mai exista. Este fix langa bunkerul pe care l-am explorat, dar mai inspre Poiana Soarelui. Trebuie cautat tot mai jos de drumul forestier, vei gasi gauri.
  Si sa nu mergeti dupa apusul soarelui sau pe vreme urata, pentru ca poate umbla ursul, ca de aceea grotele sunt evitate de oamenii strazii chit ca in Brasov s-a dublat populatia home-less din vina somajului ridicat.
  In grota aia am gasit nu una ci doua sali care tot asa au barne aruncate pe acolo ca-ntr-o mina parasita dar nu am gasit pereti surpati ci doar doua iesiri surpate ce duc deasupra drumului forestier. Acolo inauntru am gasit langa o intrare o “saltea” de brazi ciudata nu stiu cine l-a aruncat, si langa a doua intrare un schelet de animal.
  Iesirea surpata din dreapta sus pare ca o ia deasupra salii din buncarul din dreapta. Precis se vroia construire de catacombe in timpul razboiului.

 23. 23 Susana

  In sfarsit am avut timp sa mai trec prin zona “Piscul vechi” la padurea de la EUROFARMA si intr-adevar nu e un singur bunkar ci doua, cel mare e mai in stanga de intrarea de jos vizavi de primul, am explorat cu o lanterna calumea si intr-adevar are o retea de tunele pe sub acel drum forestier, cu doua camere subterane inalte si foarte lungi si legate intre ele, am putut sa investighez si una din iesirile de sus dificile dar numai cea din dreapta care iese sus in padure desi nu am putut sa urc la ultimul segment si m-am intors inauntru, iesirea din stanga sus e complet astupata, continua filiform si trebuie cineva cu tarnacopul sa inlature bolovanisul ce blocheaza, ca stiu ca iese prin padure ca am verificat si deasupra drumului, ca sunt doua iesiri impracticabile. In orice caz sunt niste mici catacombe, la un cutremur s-ar putea sa comunice acele doua bunkare printr-o crapatura.
  Bine ca ziua nu sunt ursi sau boschetari pe acolo. Acolo am gasit si scheletul de animal dar nu am gasit nici o saltea pe acolo.
  In Brasov totusi e plin de oamenii strazii ca misuna pe Dealul Melcilor si unii dorm chiar si sub trepte de bloc din zona Spitalului Judetean, avand in vedere ca unii someri s-au plans ca ar fi la multinationale si alte firme 100 pe un loc concurenta la angajare in Brasov.

 24. 24 Alex

  Da! cum am zis . Brasovul e plin de grote si unde nu te astepti, daca pana si pe Fagetului e o grota chiar in spatele la AJOFM dar astupata cu foarte mult pamant.
  Wow! Suzy chiar ai avut curajul sa o iei prin tunelul ascendent impracticabil cand se putea surpa sa ramai ingropata de viu. Eu stiu ca tunelul iese dupa stropul de lumina pe care-l vad clar si fara lanterna. Numai la iesirea din stanga sus nu am putut confirma, o sa incerc sa dezgrop daca mai trec pe acolo, sau daca nu o sa fac foc inauntru sa vad daca iese fum pe iesirea aia ca sa pot confirma. Nu stiu.
  Am reusit sa patrund si prin tunelul fost obiectiv militar de la METROM ca acuma nu mai sunt jandarmi pe acolo, m-am furisat iute ca un ninja prin tufisuri, dar cand am vrut si pe ala sa il explorez ca sa le dovedesc la antenistii lui Voiculescu de la trustul INTACT ca ei mint cu povestiile SF despre extraterestrii de sub Tampa, iata ca tunelul se infunda imediat fiind astupat cu foarte mult nisip si pamant. Inseamna ca nu era nici tunel secret de cale ferata pentru transport armament, nici intrare in baza secreta gen area 51 sau laboratoarele MONTAUK, era doar un depozit bunker militar de armament si munitie si explozibili, cum era si buncarul de pe Lanurilor pe vremea lui Ceausescu cand reprezentanti ai armatei controlau sigiliul la usa, fiind atunci infractiune daca il distrugeai. Acum METROM nu mai are fabrica de armament, numai la Cugir a mai ramas si probabil in Bucuresti intr-o zona interzisa

 25. 25 Tony

  Am fost și eu la piscul vechi, peisajul e fain , arata parcă e desprins din filmul “spiderwick chronicle” și pădurea cu trunchiuri căzute că niște ciuperci uriașe , dar și grotele parcă le_ar sapa trolii de tunel , bine că căpcăunul mulgarath nu exista in realitatr

 26. 26 alex

  Chiar seamana padurea de la Piscu Vechi si Poiana Soarelui ca in filmul “Cronicile Spiderwick”, eu am vazut acel film pe PARAMOUNT CHANNEL e cu gemenii Jared Grace si Simon Grace cam ca Zack si Cody din THE SUITE LIFE adolescenti isterici, Tony cum te cheama, esti din Brasov?.
  Langa poiana soarelui pe acel forestier langa strada Gladiolelor chiar are padure cu trunchiuri ciudate, ca in poiana silfelor din acel film, bunkerele din imagine chiar arata ca si canalele cu tunelele trolilor prin care au fugit Jared, Simon, Mallory urmariti de trolul de tunel pentru a ajunge la Lucinda.
  Singurii bestii ca mulgarath exista in realitate in acea zona, sunt ursii si umbla numai noaptea, de aceea zona o evit noaptea.
  Pacat ca filmul SPIDERWICK nu il da mai departe, ca am auzit ca ar mai avea parti disponibile numai in carti.

 27. 27 alex

  Daca ar fi Brasovul sa fie oras bogat precum Bucurestiul sau Clujul si sa aiba aeroport si autostrada, parerea mea este ca in zona din Piscu Vechi ar trebui sa faca DISNEYLAND de Romania cum era prevazut in unele proiecte turistice, binenteles dupa ce rezova problema ursilor si mistretilor gunoieri sa-i reloce in salbaticie conform legii Ionut Anghel, si padurea sa fie imprejmuita si amenajata, si buncarele sa fie amenajate sa arate ca temnitele piratilor din filmul “Peter Pan”, locul are potential turistic fantastic.

 28. 28 alex

  Despre dealul Melcilor.
  Grota de pe Olarilor nu numai ca e frecventata de boschetari noaptea dar a devenit un cimitir de electrocasnice, din relatarile ecologistilor dar si din ultima explorare, locatarii din zona obisnuiau sa arunce in grota orice aparat electrocasnic compromis, baietii de la reciclare nu au cules de acolo electrocasnicele defecte de frica boschetarilor, la campania de reciclare cu standul de reciclare din Livada Postei de unde se predau aparate compromise ca televizoare sparte pentru “programul rabla” , dar pe Olarilor galeriile sunt umplute la refuz de electrocasnice si haine si valize toate stricate.

Adauga un comentariu