Noiembrie 2016: Peșteri în jurul Brașovului

P_20161112_112712.jpg

Peștera albastră de la Pietrele lui Solomon

P_20161112_115853.jpg

Peștera albastră de la Pietrele lui Solomon

P_20161112_181313.jpg

Peștera de ocru

P_20161112_182202.jpg

Peștera de ocru

P_20161120_111415.jpg

Peșteri săpate la Piscu Vechi

P_20161120_113304.jpg

Piscu Vechi

P_20161120_151628.jpg

Peșteri săpate în Dealul Melcilor

P_20161120_153140.jpg

Peșteri săpate în Dealul Melcilor


16 Comentarii la “Noiembrie 2016: Peșteri în jurul Brașovului”

Abonare la comentarii pentru acest articol
 1. 1 Alex

  Da! Chiar are grote dealul Melcilor, acele sunt buncare. Dar atentie! Acele buncare sunt populate de oamenii strazii.
  In special grota cu doua intrari de pe strada “Olarilor” si grota din varful dealului cu doua intrari similara cu grota din parcul “Cismigiu” din capitala sunt “locuite” de boschetari

 2. 2 Alex

  La Piscul Vechi!?
  Eu nu am gasit grote decat buncarul cu doua intrari de la “Poiana Soarelui” si un buncar langa Uzina “Astra” care e pazita ca pare a fi obiectiv militar ca si tunelul de la “Metrom”
  Cam unde ai gasit buncarul ingust din imagine?

 3. 3 Razvan M

  Da, pe Dealul melcilor sunt locuite multe din ele, dar cea mare cu doua galerii paralele nu era locuita, doar plina de gunoi.

  Cea de la Piscul Vechi este pe forestierul care pleaca de la Europharm spre Poiana Soarelui, la cateva sute de metri de izvor. In a doua poza era o galerie foarte ingusta, care se infunda dupa cativa metri.

 4. 4 Alex

  Am gasit grota secreta de sub drumul forestier ce leaga izvorul de la EUROPHARMA si Poiana Soarelui cu multa rabdare.
  Grota are doua intrari cea de sus pe care am gasit-o prima dupa o catarare pe stanca si ajutorul radacinilor de copac pe post de corzi ca cele din “Piatra Craiului”, si intratea de jos care e cea din poza. Buncarul pe langa galeria ce leaga cele doua iesiri, mai are un tunel ce duce la o camera subterana dar plina de bolovani cazuti si lemne ca intr-o mina parasita ca mina de la Zarnesti de deasupra carierei de piatra “Gura Raului” si ca in buncarul dintr-o magazie de la sediul dezafectat al liceului Silvic Brasov de pe aleea Tiberiu Brediceanu (Dupa Ziduri 2).

 5. 5 Alex

  Mersi fain!

 6. 6 Susana

  Am gasit si eu buncarul de la piscul vechi. Are doua intrari, un tunel se termina la o sala plina de barne , nu mi-a fost greu sa il explorez in intregime.
  Am fost si la pestera albastra de la “pietrele lui Solomon” de zilele Brasovului la juni, am mai gasit niste pustani care se plimbau si ei pe acolo, unora le era frica sa intre din cauza grosimii mici a tunelului. Eu numai tunelul vertical nu l-am putut explora ca nu incap acolo.
  Numai pestera de ocru nu am gasit-o, ca pesterile din drumul poienii par imaginare.

 7. 7 Leoveanu

  Da! Este plin de grote si tunele ascunse in Brasov. Nu ar fi exclus si acolo in Racadau unde s-a gasit un gol la fundatii la un bloc care acum este evacuat de autoritati sa fie un buncar ascuns sau o galerie a buncarului din saua Tampei numit “pestera superioara de la dosul cetatii” la care Alex a gasit o groapa foarte adanca.

 8. 8 Leoveanu

  Pacat ca firmele nu angajeaza ingineri ca ar trebuie blocul acela din str. Molidului consolidat, si detectate toate cavernele ascunse, chiar si cele de sub Biserica Neagra, pentru a se stii cu constructiile cum trebuie construit si consolidat si pentru ca conteaza mult la studiul geo.
  Eu de astfel sunt inginer renumit, si caut diverse informatii despre constructiile subterane secrete ale orasului. Eu nu am fost prin grote aici decat in catacombele de pe Dupa Ziduri cand eram copil si ma jucam pe acolo scunsea.

 9. 9 Vlad

  Unde este mai exact acea grota cu doua intrari de pe strada olarilor?

 10. 10 Vlad

  Am fost de multe ori pe acel drum forestier și nu am zărit nicio peșteră…se află înaintea barierei cum mergi spre Poiana Soarelui sau se află după?

 11. 11 Alex

  Grota de pe strada Olarilor este si ea sub Dealul Melcilor , strada Olarilor are intrare de pe Ecaterina Varga, dar eu ti-as recomanda sa nu intri acolo deoarece locuiesc oamenii strazii si au decorat cu mobilier acolo, sau daca vrei sa intri , ii bine sa ai un cutit la tine daca te prinde un aurolac acolo. Eu am fost acolo acu 10 ani, dar acuma nu am curajul sa intru acolo de frica oamenilor strazii.

 12. 12 Alex

  Pentru a gasi buncarul cu doua intrari de la Piscul Vechi, se afla intre izvorul din amonte, si Poiana Soarelui. Cele doua intrari sunt de o parte si de alta a drumului forestier, in zona unde inspre deal sunt stanci langa drum, ca in zona inspre Europharma se este gardul de la blocuri aproape.
  La intrarea de sus a grotei este mai greu de ajuns ca trebuie catarare, pe cand intrarea de jos a grotei este foarte aproape de drum.
  Cauta intre bariera si Poiana Soarelui. Cand vezi stanci in sus langa drum, verifica in partea de jos drumul, precis gasesti intrarea de jos a buncarului

 13. 13 Alex

  De altfel grota din Piscul vechi nu e populata de oamenii strazii deoarece noaptea prin padure umbla ursi.
  Dar este locul ideal unde pot studentii depozita lucruri ca la un dulapior cu lacat daca stau la camin si le fura lucrurile colegii de camera, dar nu recomand depozitare de laptopuri, bani sau telefoane.

 14. 14 Alex

  Vlad!
  Este afisata o harta cu picheti pentru locatie in cealalta pagina “pesteri in jurul Brasovului”( Ianuarie 2016: Peșteri în jurul Brașovului: Valea Dracului și Tâmpa) gasesti pe un link. Da click!

 15. 15 Alex

  Vesti proaste pentru fanii pesterilor si catacombelor.
  Catacombele de pe “dupa ziduri” ureamza sa fie inchise cu o usa masiva metalica din cauza unor reclamatii de la forumul german si al conducerii muzeelor din Brasov, deoarece noaptea au dormit oamenii strazii care un murdarit acolo cu zdrente si au facut foc cu lumanari care au umplut cu negreala tunelele, si un vizitator din Nurnberg oras infratit cu Brasovul a fost dezamagit de Brasov, ca el vroia sa se faca muzeu din acele catacombe exact cum sunt tunelele din vechiul burg Nurnberg care sunt amenajate si muzeu de istorie, si ca de ce nu ne am facut si noi, si autoritatile au montat deja acea usa metalica.

 16. 16 Alex

  Da! Intr-adevar din cauza reclamatiei de pe saitul oficial al catacombelor Brasovului (“CATACOMBELEBRASOVULUI.WORDPRESS.COM”), deja pe “dupa ziduri” s-a “aciuat” o echipa de muncitori care nu numai ca au montat poarta metalica cu inscriptia stemei “kronstag” dar se pare ca au inceput lucrari de modernizare a catacombelor in vederea amenajarii ca viitor muzeu dupa modelul catacombelor din Nurnberg. Deja se ocupa de igienizarea tunelelor dar si de decolmatarea tunelului de mers pe burta de langa centrala si sunt executate sapaturi langa doua intrari inchise de multa vreme, imediat dupa ce a fost decolmatata aleea de copacii cazuti si de copacii uscati si tufisurile nedorite.

Adauga un comentariu