Ianuarie 2016: Peșteri în jurul Brașovului: Valea Dracului și Tâmpa

20160116_151428.jpg

Peștera din Valea Dracului

P_20160116_130106.jpg

Peștera din Valea Dracului

20160116_151518.jpg

Combinezon cu porci 🙂

P_20160116_112726.jpg

Peștera din Valea Dracului: în punctul terminus

20160116_153927.jpg

Peștera din Valea Dracului: la ieșire

P_20160130_142557.jpg

Grota din Șaua Tâmpei

P_20160130_145127.jpg

Peștera Superioară din dosul Cetății Tâmpa

P_20160130_164045.jpg

Peștera Inferioară din dosul Cetății Tâmpa (?)


15 Comentarii la “Ianuarie 2016: Peșteri în jurul Brașovului: Valea Dracului și Tâmpa”

Abonare la comentarii pentru acest articol
 1. 1 Alex

  Da! Stiu de una din pesterile din saua Tampei, numai pe cea superioara, numai ca acea nu o pot explora in intregime nu numai din vina tunelurilor prea inguste dar are o groapa adanca unde nu am curajul sa cobor. Cat de adanca e acea groapa? Am auzit legende ca acea ar comunica cu vechile tunele ale vechiului burg al cetatii Brasov, si ca ar fi intemnitati prizonieri germani in timpul razboiului.

 2. 2 Razvan M

  Nu este foarte adanca groapa, as estima maxim 5 metri. Legat de tunele, sunt multe legende si putine adevaruri 🙂

 3. 3 Alex

  Cu echipamentul special si cu echipa pregatita, macar ati incercat sa coborati ca in poza cu avenul de la Valea Dracului?
  Eu am crezut ca groapa coboara in jur de 30 metri si ca ar duce la tunelele de sub Biserica Neagra.
  E naturala acea groapa?

 4. 4 Alex

  De altfel puturi in buncare am gasit la Brasov odata la hornul din catacombele de pe Dupa Ziduri care iese in padure, si la grota de pe Str. Canalului Timis spatele Politiei pe Dealul Melcilor, care tot asa duce la o iesirea pe sus.

 5. 5 Susana

  Chiar exista pestera in Valea Dracului?
  Eu am fost de multe ori pe Valcelele “Dracului” , traseul marcat ce leaga Piatra corbului si Pietrele lui Solomon si nu am gasit nici o pestera.
  Cam pe unde o fi acel aven?

 6. 6 Razvan M

  In Valea Dracului nu este aven, ci o pestera. Intrarea este aproape de drumul asfaltat de poiana, la cativa zeci de metri de una din parcari.

 7. 7 Susana

  Am “perchezitionat” si drumul Poienii cel asfaltat, si chiar nu exista nici o pestera. Sunteti sigur ca acea pestera din imagine e in jurul Brasovului?
  Inca nu m-am afundat in padure sa perchezitionez pe acolo ca am auzit ca pot fi ursi acolo, si ca as strabate sute de kilometrii luat carare cu carare, ca si asa a trebuit sa ma intorc ca se innoptase tot cautand numai in latura spre Pietrele lui Solomon, ca in fata spre Cristian am perchezitionat cand cam cautat asa zisa pestera de Ocru .

 8. 8 Razvan M

  Noi am cautat cateva ore pana sa o gasim 😉
  Pestera din Valea Dracului: N 45° 37.621′ E 25° 33.149′

 9. 9 Vlad

  Unde se află mai exact peștera inferioară din dosul cetății Tâmpa? Pe cea superioară am găsit-o…

 10. 10 Razvan M

  Este un pic mai jos de faleza de escalada de pe Tampa, vezi aici: http://www.razwww.ro/pesteri-din-jurul-brasovului/

 11. 11 Alex

  Wow! Pe harta figureaza ca in Poiana Cristianului langa o poienita de picnic ar fi un aven numit “Avenul Calului” . Cand o sa am timp si o sa trec pe acolo pe jos o sa investighez

 12. 12 Susana

  In sfarsit am gasit acea pestera bine ascunsa, dupa cateva zile de incercari esuate prin “jungla” de langa Drumul Poienii din zona traseului marcat cu triunghi rosu.
  Aveti dreptate ca e chiar aproape de drumul asfaltat deoarece la gura pesterii se aude zumzetul masinilor, dar e mult mai aproape de drumul marcat cu triunghi rosu ce duce la pietrele lui Solomon si la fata inspre Brasov.

 13. 13 Susana

  La inceput inainte sa fie publicata harta cu picheti am crezut ca intrarea in acea pestera ar fi surpata, ca am gasit multe doline de prabusire, chiar si langa drumul asfaltat dar mai sus, si chiar si langa pestera sunt doua doline de prabusire, acolo apa de ploaie precis coboara in pestera prin acele doline de prabusire si poate si la alte pesteri complet astupate.
  Daca si prin tunelul descendent nu am putut deloc sa cobor binenteles dar nu din cauza coborarii periculoase pe acolo unde in imagine figureaza ca ati fi coborat printr-un hau ca cel de la grota superioara din dosul cetatii Tampa, dar tunelul este un pic surpat si prea ingust si plin de bolovani si nu am cum sa incap, ca si in buncarul imposibil de pe “dupa ziduri” intre cele doua centrale langa liceul April Layos ce nu pare ca comunica cu catacombele, dar si ca in buncarul (pestera sapata) prea ingust de pe strada Fagetului din spatele Oficiului de Forta de Munca.
  De altfel pestera “Gaura Dracului” are numai tunele de mers pe burta .

 14. 14 Alex

  Am gasit si eu pestera secreta “Gaura Dracului” multumita hartii cu picheti, mi-a luat mult sa o gasesc prin desisul cu tufe care parca iti pune piedica.Am citit ieri si indicatiile Susanei aparute recent. Are 4 tunele de mers pe burta: una care se infunda si trei inaccesibile din cauza dimensiunilor reduse din care una chiar e descendenta care are bolovani care trebuie scosi de acolo si necesita echipament special.

 15. 15 Alex

  Era greu de gasit prin cararile ce insumeaza sute de kilometri.
  Nu ma mir ca 2 ani i-au trebuit autoritatilor ucrainene sa gaseasca trupul nensufletit al fetei pierdute in catacombele Odesei de exemplu, care insumeaza 2500km, labirint cat strazile Bucurestiului, daca la un patrat cu latura de 3 kilometri adaugam retea rectangulara de tunele din 10 in 10 metri normal ca suma totala este de peste 1000km.

Adauga un comentariu