7 octombrie 2012: Piatra Craiului – Canionul Ciorânga

Canionul Ciorânga Mare, traseu de gradul 3A, justificat de multele săritori de pe parcurs care nu se pot evita/ocoli, dar care au de obicei pitoane deasupra.

Săritoarea mare am cățărat-o prin partea dreaptă, sigur se poate și prin partea stângă dar e mai friabil și nu cred că sunt așa de bune asigurările intermediare. Pentru asta e cam obligatorie o coarda de minim 30 m, vreo 8 bucle, hamuri și papucei. Ar mai fi buna și o cordelină de 20 m pentru tras rucsacii, noi am avut nevoie de 3 sau 4 ori să facem asta.

Pentru celelalte săritori asigurarea e opțională, eu cu Liviu am cam cătărat direct tot ce se putea, asigurându-i apoi pe ceilalți de sus.

După ce am stat doua ore la săritoarea mare până a trecut toată lumea, ne-a cam prins noaptea pe traseu, ultima săritoare am cățărat-o la lumina frontalelor, am găsit destul de ușor drumul spre creastă și ne-am decis să coborâm în partea cealaltă, spre cabana Curmătura și apoi Botorog. Imediat dupa poiana Zănoaga am recuperat doi oameni și doi câini care se rătăciseră prin pădure la ieșirea din poiană, neavând nici o lanternă și nici telefon mobil pentru a chema ajutoare 🙂 Din Zărnești șoferii au luat un taxi pană la Plaiul Foii unde lăsasem mașinile și așa am ajuns acasă la 3:30 AM 🙂

Pozele în care apar și eu sunt făcute de Liviu, mersi! 🙂


0 Comentarii la “7 octombrie 2012: Piatra Craiului – Canionul Ciorânga”

Abonare la comentarii pentru acest articol
  1. Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu