21 martie 2009: Slanic Prahova

O mica iesire cu familia la salina Slanic Prahova.

IMG_0144.JPG

Muntele verde de langa Slanic

IMG_0148.JPG

Intrarea in fosta mina Unirea

IMG_0160.JPG

Sala regilor

IMG_0167.JPG

IMG_0170.JPG

IMG_0174.JPG

IMG_0185.JPG

IMG_0189.JPG

Ce a mai ramas din muntele de sare din jurul Lacului Miresei


8 Comentarii la “21 martie 2009: Slanic Prahova”

Abonare la comentarii pentru acest articol
 1. 1 f

  O mica precizare, muntele verde (de tuf dacitic, numit Piatra Verde) este in localitatea Slanic, nu langa. Din pacate atat a mai ramas din muntele de sare, monument al naturii!

 2. 2 f

  iar Salina este cea mai mare din Europa de Est 😀

 3. 3 Razvan M

  Din fericire am avut ocazia sa vad acum vreo 15 ani muntele de sare, intr-adevar pacat…

 4. 4 Alex

  Salina este foarte spectaculoasa.
  Eu am fost acolo acu 20 ani. Salina are si un ecou special ca in melodia “John O’Callaghan & Betsie Larkin – Save This Moment (Official Music Video)
  ” de pe YOUTUBE

 5. 5 Alex

  Ecou cat de cat similar cu cel din Salina Slanic se pot gasi si in salile uriase: Salina Turda; Gara Brasov; Atriumul mall-ului AFI PALACE din Bucurest si Salina Praid.

 6. 6 alex

  cat despre ecou ne e de mirare ca la Salina Turda exista o sala a ecourilor cu ecou repetitiv de 10 secunde, unde un montator de scena pentru EUROVISION a strigat ca s-a auzit un ecou cum nu s-a vazut, si o cantareata la recital a intonat melodia “eco ca un ecou”, desi ecoul a fost “obturat” de muzica tare a festivalului, ca tot datorita zgomotelor parazitare nu mi-am putut auzi ecoul glasului meu la sala imensa de la AFI PALACE Bucuresti.

 7. 7 Alex

  Pacat cu Salina Slanic ca nu este exploatata intens ca salina Turda, ca putea sa aduca si mai multi vizitatori si sa faca Slanicul sa fie statiune de lux nu orasel parlit, ca pe langa mina Unirea (salile uriase vizitabile de la 200m adancime) si mina Victoria (catacombele Slanicului pe unde se transporta turistii cu autobuzul prin tunelul tirbuson,deoarece nu sunt in stare sa repare liftul si din ordin de la ISU), mai exista si mina Mihai Cantacuzino similara cu mina Unirea dar la 130m adancime vizitabila numai la competitiile de aeromodelism, si mai are 2 clopote ca la Salina Turda si o galerie in forma de ogiva care sunt impracticabile si stau sigilate ca si cum ar fi baza secreta, doar minerii au acces acolo in loc sa fie si ele exploatate turistic

 8. 8 Alex

  De altfel salina a fost inchisa publicului de mai multe ori: odata cand s-a bulit liftul si erau sa moara unii oameni acolo, si toti au avut atacuri de panica. Odata cand in 2015 salina a picat testul ISU pe chestia ca liftul e riscant si nu are scara de evacuare decat una verticala ca de pompieri dar cine sa urce vertical 200 de metrii, de abia am putut sa urc 30 metri vertical la periculosul canion “7 scari” unde mi-e frica sa umblu singur prin acel canion, ca bolnavii de astm au dat in judecata SALROM pentru sigilarea salinei ca li s-a taiat dreptul la tratament ca pe vremea lui Emil Boc cand inchidea spitale, unde astmaticilor li s-a oferit ca alternativa tunelul de sare care nu e decat un bunker amarat dar totusi cu proprietati de salina si cu destinatia de salina si cu tarif de intrare numai 5 lei bilet. Si odata la greva minerilor care tot primeau salariul minim pe economii si s-au blocat in subteran, unde salinele Slanic si Praid au fost sigilate. Oricum de salina Slanic au nevoie si bolnavii de astm din Bulgaria ca ei nu au saline deloc si trebuie sa treaca granita pe la Ruse-Giurigu ca sa ajunga in Slanic Prahova si un transfer la Turda ar fi mai scump pentru ei.

Adauga un comentariu