21 martie 2009: Slanic Prahova

O mica iesire cu familia la salina Slanic Prahova.

IMG_0144.JPG

Muntele verde de langa Slanic

IMG_0148.JPG

Intrarea in fosta mina Unirea

IMG_0160.JPG

Sala regilor

IMG_0167.JPG

IMG_0170.JPG

IMG_0174.JPG

IMG_0185.JPG

IMG_0189.JPG

Ce a mai ramas din muntele de sare din jurul Lacului Miresei


14 Comentarii la “21 martie 2009: Slanic Prahova”

Abonare la comentarii pentru acest articol
 1. 1 f

  O mica precizare, muntele verde (de tuf dacitic, numit Piatra Verde) este in localitatea Slanic, nu langa. Din pacate atat a mai ramas din muntele de sare, monument al naturii!

 2. 2 f

  iar Salina este cea mai mare din Europa de Est 😀

 3. 3 Razvan M

  Din fericire am avut ocazia sa vad acum vreo 15 ani muntele de sare, intr-adevar pacat…

 4. 4 Alex

  Salina este foarte spectaculoasa.
  Eu am fost acolo acu 20 ani. Salina are si un ecou special ca in melodia “John O’Callaghan & Betsie Larkin – Save This Moment (Official Music Video)
  ” de pe YOUTUBE

 5. 5 Alex

  Ecou cat de cat similar cu cel din Salina Slanic se pot gasi si in salile uriase: Salina Turda; Gara Brasov; Atriumul mall-ului AFI PALACE din Bucurest si Salina Praid.

 6. 6 alex

  cat despre ecou ne e de mirare ca la Salina Turda exista o sala a ecourilor cu ecou repetitiv de 10 secunde, unde un montator de scena pentru EUROVISION a strigat ca s-a auzit un ecou cum nu s-a vazut, si o cantareata la recital a intonat melodia “eco ca un ecou”, desi ecoul a fost “obturat” de muzica tare a festivalului, ca tot datorita zgomotelor parazitare nu mi-am putut auzi ecoul glasului meu la sala imensa de la AFI PALACE Bucuresti.

 7. 7 Alex

  Pacat cu Salina Slanic ca nu este exploatata intens ca salina Turda, ca putea sa aduca si mai multi vizitatori si sa faca Slanicul sa fie statiune de lux nu orasel parlit, ca pe langa mina Unirea (salile uriase vizitabile de la 200m adancime) si mina Victoria (catacombele Slanicului pe unde se transporta turistii cu autobuzul prin tunelul tirbuson,deoarece nu sunt in stare sa repare liftul si din ordin de la ISU), mai exista si mina Mihai Cantacuzino similara cu mina Unirea dar la 130m adancime vizitabila numai la competitiile de aeromodelism, si mai are 2 clopote ca la Salina Turda si o galerie in forma de ogiva care sunt impracticabile si stau sigilate ca si cum ar fi baza secreta, doar minerii au acces acolo in loc sa fie si ele exploatate turistic

 8. 8 Alex

  De altfel salina a fost inchisa publicului de mai multe ori: odata cand s-a bulit liftul si erau sa moara unii oameni acolo, si toti au avut atacuri de panica. Odata cand in 2015 salina a picat testul ISU pe chestia ca liftul e riscant si nu are scara de evacuare decat una verticala ca de pompieri dar cine sa urce vertical 200 de metrii, de abia am putut sa urc 30 metri vertical la periculosul canion “7 scari” unde mi-e frica sa umblu singur prin acel canion, ca bolnavii de astm au dat in judecata SALROM pentru sigilarea salinei ca li s-a taiat dreptul la tratament ca pe vremea lui Emil Boc cand inchidea spitale, unde astmaticilor li s-a oferit ca alternativa tunelul de sare care nu e decat un bunker amarat dar totusi cu proprietati de salina si cu destinatia de salina si cu tarif de intrare numai 5 lei bilet. Si odata la greva minerilor care tot primeau salariul minim pe economii si s-au blocat in subteran, unde salinele Slanic si Praid au fost sigilate. Oricum de salina Slanic au nevoie si bolnavii de astm din Bulgaria ca ei nu au saline deloc si trebuie sa treaca granita pe la Ruse-Giurigu ca sa ajunga in Slanic Prahova si un transfer la Turda ar fi mai scump pentru ei.

 9. 9 Susana

  Da! Mare pacat.
  Salina Slanic este gestionata numai de compania SALROM care e de stat si tot ce e al statului merge prost in tara asta.
  Macar salina Turda este gestionat si de consiliu si de privati, ca renovarea ei era si din fonduri europene, ca si renovarea zonei istorice a Rasnovului care este acum “Rasnov Bai”. La salina Slanic erau prevazute montarea unui lift modern cu scara de evacuare in trepte in putul principal, similar cum e la liftul din salina Turda sala polivalenta “mina Rudolf”, si cu montarea unei scari de urgenta in trepte la putul secundar, montarea unor pasarele moderne ca la marile mall-uri, oras subteran modern ca la salina Turda, si introducerea in circuitul turistic al minelor Mihai si Carol (cea cu tunele in ogiva inalte de 90m) precum si consolidarea minei carol cu montarea de abataj cu tiranti metalici unde sunt pereti din sare sfaramicioasa, si nivelarea podelei minei Carol pentru a nu fi denivelat ca in Pestera Humpleu, si salina sa fie folosita si ca pavilion de expozitii. Dar toate acele sunt in stadiu de proiect, si numai privatii o pot face, si trebuia privatizata.
  De altfel si muntele de sare de la Baia Baciului ar fi trebuit consolidat, pentru a fi pastrat si pentru generatiile viitoare, ca apa de ploaie putea fi drenata sa nu topeasca muntele de sare, si grota Miresii sa fie pestera turistica ca si Pestera Fundata, ca acum este distrusa exact cum dictatorul a distrus pestera “Palatul de ciocolata” din Calimani cu exploatarea pietrei
  Mare pacat!

 10. 10 Alex

  Da asa este.
  In tara nu este nevoie de ingineri constructori decat de diriginti de santier numai. Dar companiile de stat nu pot face lucrari de mare amploare. Uite cum nu s-au turnat autostrazi functionale, si Brasov-ul nu are inca aeroport.
  Pai cum sa consolideze SALROM salina Slanic, plus ca daca a fost inchisa de mai multe ori cica pe perioada nelimitata ceea ce inseamna ca nu iau suficienti bani nici pe bilet, si ca daca bolnavii pagubiti cereau si banii din all-inclusive-ul de tratament inapoi amenintandu-i cu OPC, normal ca SALROM nu are bani, si ca i-a platit pe mineri prost. Normal ca salina Turda merge mai bine si a gazduit si EUROVISION.
  Mare Pacat pentru salina Slanic, ca putea sa ajunga poate chiar mai valoroasa decat salina Turda.

 11. 11 Leoveanu

  Da! Ca inginer proiectant constat lipsa de interes, si trebuiau ingineri sa consolideze bine salinele , ca pe langa salina Turda care are conditii ca in vest chiar daca numai mina Anton nu e deschisa publicului. Salina Slanic trebuia modernizata si montata lift modern si cu scari de evacuare ca sa nu se mai circule cu autobuzele poluante ca cele de la Praid si da la Targu Ocna, si intr-adevar daca minele Mihai si Carol sunt mai voluminoase chiar daca nu sunt labirintice ca mina Unirea, merita exploatate. Mina Carol intr-adevar cum zicea Alex trebuia consolidata cu tiranti metalici si grinzi metalica si o plasa imensa din sarma trefilata in zona cu pereti sfaramiciosi si la podea facuta derocare masiva si nivelarea podelei ca am si eu solutii ingineresti si eu as putea calcula structura, ca ar fi obiectiv turistic. Chiar si ocnele clopot inundate puteau si ele facute lacuri pentru barci ca in Salina Turda

 12. 12 alex

  Da! Mare pacat!
  Daca in tara sunt si saline nefolosite ca si salina Ocna Muresului, si alte mine nefolosite din lene si lipsa de fonduri: Mina Josef din Praid, Mina Moldova din Slanic Moldova (ca sa nu stea turistii inghesuiti in hrubele de la salina Targu Ocna), Mina Anton din vestita salina Turda, Minele Mihai si Carol din Slanic Prahova, mina din orasul numit tot Slanic din zona Arges despre care credea Voicu de la ANTENA 3 ca ar exista de acolo un tunel secret de 60km care ar duce pana la salina Slanic Prahova la mina Unirea motiv pentru numele orasului tot “Slanic” (Voicu cu emisiunea despre tunelele cu utopicul contur al lupului dacic), salile imense din Ocna Dej si mina mare din Ocnele Mari (trebuia doar consolidat si drenata apa ca sa nu ajunga ca fosta salina Sovata unde e lacul “Ursu”)

 13. 13 Razvan M

  Domnu’ Alex, vedeţi că aţi încurcat adresa Susanei, ati folosit ba scm…@gmail.com, ba memc…@gmail.com

  Bine, asta aţi păţit şi cu Sergiu, dar din partea lui n-aţi mai scris nimic în ultima vreme 🙂

 14. 14 Alex

  Da! Dansa m-a pus sa scriu in locul ei. aici

Adauga un comentariu