12-14 februarie 2016: Praid și Corund


10 Comentarii la “12-14 februarie 2016: Praid și Corund”

Abonare la comentarii pentru acest articol
  1. 1 Alex

    bug report:
    De ce nu mai afiseaza imaginile?
    Puteti sa-mi spuneti motivul de ce apare semnul de “accesul interzis” pe imagini?

  2. 2 Alex

    Eu sunt efectiv revoltat de erorile ce au calculatoarele alea proaste

  3. 3 Razvan M

    Asa este, s-au schimbat niste linkuri, o sa corectez 🙂

  4. 4 Alex

    Mersi fain!

  5. 5 Susana

    Da! Praid-ul mai are o salina in afara de cea turistica aia cu salile dreptunghiulare inalte de 12m, mai are mina Josef care seamana un pic cu Salina Slanic dar e dezafectata. Pacat!
    Dupa cum am spus in Romania nu se exploateaza bine obiectivele turistice, si compania de stat SALROM e saraca si nu exploateaza bine salinele din patrimoniu cum nu a fost in stare la Slanic Prahova sa exploateze si minele Mihai si Carol, si mina Unirea sa nu mai aiba momente sa fie inchisa publicului. De altfel singura salina care e pusa in valoare la maximum ca si cum ar fi in vestul Europei este salina Turda.
    Mina Iosif din Praid putea si aia sa fie consolidata pentru a rezista la cutremure si inundatii si folosita ca tratament si vizitare, dar nu, e dezafectata, nu e inaccesibila dar e impracticabila ca trebuie echipament speologic ca pentru explorarea avenului “Groapa de aur” din Poiana Brasov

  6. 6 alex

    Ai dreptate suzy. Numai o parte din saline si galeriile salinelor curente sunt vizitabile, restul stau ferecate sau impracticabile exact cum sta si tunelul de sub Piata Sfatului si tunelul de la cetate din Brasov.
    Si Ocna Mures are o salina destul de incapatoare dar trebuia consolidata, si apa daca chiar este inundat inlaturata cu o motopompa, dar daca SALROM nu are bani, salina Ocna Mures (Mina Stefania) este nevizitabila si inchisa publicului.
    Mare pacat!

  7. 7 Leoveanu

    Da asa este, multe saline nefolosite: mina Gheorhe Doja din Praid, salina dar din Slanic Moldova nu din Targu Ocna (turistii viziteaza inghesuiti hrubele de la Mina Trotus), mina Carol din Slanic ca mina MIhai e deschisa numai la campionatul de aeromodele F1D, etc.
    Dar Mina Stefania nu cred ca poate fi folosita , din ce am citit in stiri de inginerie si calcule dupa catastrofele miniere din 1930 si din 2010 ce s-au soldat si cu inundatii pe strazi si distrugerea unui supermarket luat de ape, pai mina s-a surpat cam ca si fosta salina Sovata care era sub unde este celebrul lac “Ursu”. Pai si cu motopompa nu se putea scoate apa din mina Stafania, si vizitatorii ar fi riscat sa ramana blocati in subteran ca in cazul din Pestera Thai Luam cand 2 saptamani erau intemnitati de natura un antrenor si 12 pusti in Tailanda, care de abia au putut fi salvati de catre eroii de la salvare, ca daca s-ar intampla asta in Romania ei poate ar fi pierit.
    De asta in Ocna Mures salinele sunt oficial inchise pentru totdeauna, ca si salina distrusa din Sovata.
    In Sovata au murit o mare parte din mineri in acel accident minier groaznic, cladirea cu roti si cu lift a fost inlocuita cu complexul balnear “Lacul Ursu” si dolina de prabusire cu Lacul Ursu.

  8. 8 alex

    Am inteles, dom’ inginer, dar m-am si documentat. Unele saline chiar sunt compromise: Salina Sovata si Salina Ocna Mures.
    Sovata beneficiaza de salina Praid, si turistii din Ocna Mures au la dispozitie salina Turda.

  9. 9 alex

    In schimb statiunea Sovata a devenit “nencapatoare” de turisti vara asta fiind una din cele mai luxoase statiuni de munte din Romania. Am vrut sa merg la Sovata in august si nu am avut unde sa ma cazez, am aflat si pe net ca e plin.
    Lacul “Ursu” ofera “mare” la munte. Stana de vale ofera partii de ski, salina Praid ofera parc de aventura independent de clima, padurile ofera aer curat si liniste, nu lipsesc nici cluburile si restaurantele.

  10. 10 alex

    Ar merita totusi amenajata si mina Iosif pentru salinoterapie, haul cu sala uriasa sa aiba o scara de acces similara cu cea cu care se coboara la Pestera Scarisoara.

Adauga un comentariu